Time management

Time management

Leer je tijd beter indelen!

De Nederlandse arbeidsproductiviteit behoort tot de hoogste ter wereld. Op het eerste gezicht klinkt dat goed, maar helaas kent het ook een keerzijde. De werkdruk is ongekend hoog en velen hebben het gevoel dat het werk hen overspoelt. Gelukkig zijn er eenvoudige programma’s, technieken en trucs die je helpen aan het roer te blijven, overzicht te houden en je doelen te bereiken.

Onze cursus Lifehacking

Studio Werk organiseert regelmatig een cursus Lifehacking, waarbij we ingaan op jouw manier van werken met een combinatie van timemanagement en de juiste oefening van de nodige digitale vaardigheden. Na de cursus heb je meer grip op je werk. Kijk hier voor meer achtergrond over de cursus en praktische informatie.

Mindmapping

Een mindmap is een handige manier om je gedachten, ideeën en plannen op papier te zetten, zodat je in één keer een volledig overzicht hebt. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe baan? Een groot project ondernemen? Maak dan éérst een mindmap! Een digitale mindmap heb je zo gemaakt met FreeMind of met Mindmeister, die beiden gratis te gebruiken zijn.

Email & Agenda

Afspraken die rug aan rug in je agenda staan zodat je aan werken nauwelijks toekomt? En als je dan een keer tijd hebt, wacht een overvolle mailbox? Bij Studio Werk krijg je tips over hoe je je agenda beter in kan delen, en e-mails gemakkelijk kan ordenen, wegwerken en bijhouden.

Evernote & Dropbox

Nooit meer rondslingerende aantekeningen, een vol bureau met gele memostickers of vergeten ideeën? Maak kennis met het gratis programma Evernote. Hiermee houd je al je notities, werkzaamheden en bijbehorende bestanden bij elkaar. En denk aan Dropbox, een programma waarmee je gratis en veilig bestanden kan bewaren of delen met andere gebruikers. In de cursus Lifehacking besteden we aandacht aan beide programma’s, je kunt de presentaties alvast online bekijken.

Andere handige links

Martin Aslander legt het nog even kort uit:

Kijk op Lifehacking.nl voor nóg meer handige tips
Of voor een korte online cursus over time-management