Netwerken

Netwerken

Hoe gebruik je online en offline netwerken?

Een goed netwerk is onmisbaar!

Of je nu op zoek bent naar (nieuw) werk, ondersteuning bij een ingewikkeld project, of naar interessante partners voor je bedrijf: een professioneel netwerk is goud waard. Een werkgever neemt mensen aan die goede referenties hebben, met voorkeur van mensen die hij vertrouwt. Een ingewikkeld probleem los je het liefst op met mensen die je kent en waarvan je weet dat ze goed werk verrichten. Maar ook een ondernemer komt aan opdrachten omdat de klant hem iets gunt.

Vaardigheden

In het wilde weg mensen polsen of deze een baan, opdracht of ingang voor je hebben, heeft weinig zin. Breng in kaart wat jij wilt en kunt, kortom, wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Oefenen? De coaches bij Studio Werk helpen je met gesprekstechnieken, presentatievaardigheden en het voorbereiden van een netwerkgesprek.

LinkedIn

LinkedIn is hét sociale medium om werkervaringen te delen en te zoeken naar werk. Wij laten je zien hoe je je aanmeldt en beter zichtbaar maakt door je profiel bij te houden, ervaringen en status updates te delen. En net zo belangrijk: blijf op de hoogte door lid te worden van groepen die gaan over jouw interesses. Studio Werk helpt je bijvoorbeeld via de lezingen over Linkedin of Lifehacking met netwerken via sociale media.

Meer lezen?

Bekijk alvast het E-boek “Hoe LinkedIn nu ECHT te gebruiken” voor tips.
Een overzicht van netwerkorganisaties in de creatieve sector.
Een overzicht van andere netwerkorganisaties van de KVK