Inge (30) uit Amsterdam vond een baan!

Inge (30) uit Amsterdam vond een baan!

“Los van de nuttige tips die je krijgt, motiveert een bezoek aan Studio Werk je echt om de draad weer op te pakken.”

 

“Via een vriendin kwam ik bij Studio Werk terecht. Zij was een paar keer bij Studio Werk geweest en was erg te spreken over het advies van de werkcoaches.

Op de eerste dag dat ik werkloos werd, ben ik naar een Open Inloop gegaan en heb ik mijn CV laten checken. Met de tips die ik kreeg heb ik hem meteen aangepast. Daarnaast vond ik ook de adviezen hoe je het beste contact kon maken met een recruiter erg leerzaam. Studio Werk heeft me vooral geholpen om over mijn “vrees” voor het bellen van een recruiter heen te komen. Na de eerste bijeenkomst heb ik zelf telefonisch contact gelegd met een recruiter en ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en later zelfs een sollicitatie. Zonder dat eerste telefoongesprek was dat er niet van gekomen!”

 

Workshops
“In mei heb ik vervolgens twee workshops gevolgd, Breng je Talenten in Kaart en Personal Branding. Ik merkte namelijk tijdens het solliciteren dat het best lastig kan zijn om over je eigen talenten te praten. Je kent ze vaak wel, maar het is soms lastig om ze concreet te maken in een sollicitatiegesprek. Het was heel nuttig om voor verschillende onderdelen op te schrijven waar je goed in bent en wat je leuk vindt, bijvoorbeeld in je vrije tijd, tijdens school en studietijd en in je werk. Dit geeft een breder inzicht in je talenten en wat je leuk vindt om te doen.”
Van gesprekken naar een baan

“Tijdens het volgen van die workshops was ik net uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een bedrijf. Dankzij de workshops ging ik dat gesprek, en daarop volgende vol goede moed in. De workshops hebben me gesterkt en meer inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en hoe ik dit kan verpakken. Daarnaast heeft het contact met trainer Ingrid Kerr mij erg geholpen met de voorbereiding op de gesprekken. Ingrid gaf nuttige tips over hoe je een gesprek kan voorbereiden, en welke vragen je kan verwachten. Uiteindelijk, na 4 gesprekken, kreeg ik de baan!”

 

Motivatie en uitwisselen van ervaringen
“Ik raad Studio Werk dan ook van harte aan. Vanwege de workshops waar je concreet iets aan hebt en zeker ook vanwege de “lotgenoten” die je er ontmoet. Het is prettig om even te kunnen kletsen met anderen die ook bezig zijn met het zoeken naar een baan en om ervaringen te delen. Dan blijkt bijvoorbeeld dat anderen ook tegen vergelijkbare problemen aanlopen. Het is ook nuttig om sollicitatie-ervaringen uit te wisselen, ik heb zelf ervaren dat iedereen daar beter van wordt.

Daarnaast vond ik de Open Inloop, de workshops en de gesprekken met de werkcoaches ook heel motiverend. Los van de nuttige tips die je krijgt, motiveert een bezoek aan Studio Werk je echt om de draad weer op te pakken. Solliciteren is namelijk niet altijd even leuk.”

 

Studio Werk wenst Inge heel veel succes in haar nieuwe baan!

 

[Foto: kate hiscock]